EMMAUS EINDHOVEN: “DE PARELS VAN GESTEL” 2015Bij Emmaus krijgen mensen en goederen een nieuwe waarde en daarmee wil Emmaus Eindhoven bijdragen aan een eerlijkere verdeling van welzijn, welvaart en werken aan een beter milieu. 

Stichting Emmaus Eindhoven bestaat uit een woon en werkgemeenschap met kringloopmarkt aan de Genneperweg te Eindhoven. Bij Emmaus worden gebruikte kleding, meubels en huishoudelijk goed verkocht, de stichting financiert hiermee zichzelf.

In dit project worden gebruikte maar goede serviezen met behulp van ceramische transfers een nieuw uiterlijk en tweede leven gegeven. Met  kleine ingrepen krijgen de serviezen een nieuwe uitstraling. Door het branden van de ceramiek transfers in de oven wordt ook het oude glazuur weer opgefrist. Deze hernieuwde serviezen worden ter verkoop aan geboden.


Het thema: “De parels van Gestel” betrekt de bewoners uit de directe omgeving van Emmaus bij dit project. Zij kiezen de thema’s waarop zij trots zijn in hun directe omgeving. De eerste serie serviezen en ontwerpen zijn klaar en worden nog aangevuld met de ideeën uit de buurt.